İş İlanlarında Maaş Bilgisi Talebi Yükselişte
İSTANBUL (İGFA) – Eleman.net tarafından yapılan bir ankete göre, iş arayanlar arasında en çok tercih edilen bilgi maaş aralığı oldu. Anket sonuçlarına göre, iş ilanlarında maaş aralığı bilgisi en fazla yüzde 42 oranında talep ediliyor. Bununla birlikte, yüzde 20 iş tanımı ve sorumlulukları, yüzde 16 çalışma saatleri, yüzde 11 yan haklar (yemek, ulaşım, sigorta vb.), yüzde 7 şirketin çalışma kültürü ve yüzde 4 uzaktan/hibrit çalışma imkanı bilgileri isteniyor.
Anketin bir diğer ilginç sonucu da iş arayanları en çok zorlayan konuların başında işverenlerin dönüş yapmaması geldi. Yüzde 53 oranında iş arayanlar için bu durum oldukça sıkıntılı olarak belirlendi. Buna ek olarak, deneyim şartlarının fazla olması, uzun ve karmaşık başvuru süreçleri ve mülakat aşamalarının fazlalığı da iş arama sürecinde zorluk çekenler arasında yer alıyor.
Çoğu İşveren İşe Alma Sürecini Hafta İçerisinde Tamamlıyor
Ankete katılan işverenlerin yüzde 48’i işe alım sürecini 1 hafta ya da daha kısa bir sürede tamamladıklarını belirttiler. Ayrıca, katılımcıların yüzde 35’i 1-2 hafta, yüzde 17’si ise 2-4 hafta süren bir işe alım sürecini tercih ettiklerini ifade ettiler.
Değerlendirme Sürecinde Mülakat Ön Planda
Ankette yer alan bir diğer soru işverenlerin değerlendirme süreçleri hakkındaydı. Yüzde 63’lük çoğunluk, sadece mülakatla değerlendirme yapmayı tercih ettiklerini belirttiler. Bunun yanı sıra, yüzde 17 referans kontrolü, yüzde 13 örnek proje veya vaka çalışması ve yüzde 8 yazılı veya sözlü test uygulamayı değerlendirme süreçlerinde kullandıklarını belirttiler.
Yan Haklar Adayların Kararını Etkiliyor
İşverenlere yöneltilen bir diğer soru da adayların kararlarını etkileyen yan haklar hakkındaydı. Ankete katılan işverenlerin yüzde 50’si yemek ve ulaşım desteğinin, yüzde 41’i esnek çalışma saatlerinin ve yüzde 9’u özel sağlık sigortasının en çok tercih edilen yan haklar olduğunu belirttiler.
More Stories
Bakanlık açıkladı… Reklamlara ceza yağdı
Merkez Bankası’nın rezervlerinde rekor!
Kısa vadeli dış borç 14 ayın en düşük seviyesinde