Katık Döner kimin? Katık Döner sahibi ne dedi? Katık Döner kapatıldı mı (KOCAELİ)?

Kocaeli’deki Gıda Zehirlenmesi Olayı ve Tutuklanan İşletme Sahipleri

Kocaeli’de tavuk döner yiyen 648 kişinin gıda zehirlenmesi geçirmesinin ardından tutuklanan işletme sahiplerinin ifadelerine DHA ulaştı. Şüphelilerden K.Y. (36) “Zehirlenme vakalarının neden meydana geldiğini bilmiyorum” derken, E.T.’nin (35) ise “Uzun yıllardır sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım. Benim sosum, bu sektöre farklı bir lezzet getirmiştir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Katık Döner Sahibinden Açıklama

Körfez ilçesinde bulunan işletmede tavuk döner yiyen 648 kişinin hastanelere başvurmasıyla yaşanan olay, iş yeri sahiplerinin tutuklanmasıyla sonuçlandı. Mühürlenen iş yerinde yapılan test sonucunda Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’ne uygun olmayan numuneler tespit edildi.

Tutuklanan işletme sahiplerinden K.Y. yaşanan olayla ilgili, “Son 2 günde yaklaşık 2 bin kişiye tavuk döner sattık. Zehirlenme vakalarının nedeni konusunda bir bilgim yok. Bozuk tavuk, yapılış aşamasında fark edilirdi. Biz bozuk ürünleri müşterilere satmamaya dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

İşletmeci E.T.’den Açıklama

Diğer işletmeci E.T. ise hijyen kurallarına dikkat ettiklerini ve uzun zamandır gıda zehirlenmesi vakası olmadığını belirtti. E.T., “Zehirlenenler uzun zamandır katık döner yememiş olabilir. Benim sosum, sektöre farklı bir tat getirmiştir. Tavuk bozuk olsaydı, işlem aşamasında anlaşılırdı” şeklinde ifadelerde bulundu.

Gıda Zehirlenmesi Endişesi

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran kişiler hakkında yapılan açıklamada herhangi ciddi bir sıkıntının bulunmadığı belirtildi. Valilikte yapılan toplantıda tüm ilgili kurumlar alınan önlemleri ve yapılan denetimleri ele aldı. Vaka istatistikleri, salgın etkenleri ve hastane başvuru sayıları detaylı şekilde değerlendirildi.

Related Posts

40 yaşında yaptığınız bu 4 şey 60 yaşında bunamaya yol açıyor!

Bilim insanları, 40–50 yaş arasında sıklıkla ihmal edilen kronik uyku eksikliği, sosyal izolasyon, kontrolsüz stres ve hareketsizliğin, 60 yaş ve sonrasında demans da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.

Gençlerde Obezite Tırmanıyor!

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi.

Uzmanından sağlıklı zayıflamanın püf noktaları

Uzmanlar, sağlıklı kilo vermek isteyenlerin bilinçsiz diyetlerden uzak durarak dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve yeterli su tüketimiyle ideal kiloya ulaşabileceğini vurguluyor.

Genç yaşta ‘hipertansiyon’ tanısı alanlar dikkat

İleri yaş hastalığı olarak bilinen yüksek tansiyon diğer adıyla hipertansiyon, genç yaşlarda da görülebiliyor. Uzmanlar, erken yaşlarda görülen tansiyon vakaları için önemli uyarılarda bulundu.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.