Uzmanından sağlıklı zayıflamanın püf noktaları

Obezite ve aşırı zayıflığa bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte sağlıklı kilo verme yöntemleri daha da önem kazanmıştır. Uzmanlar, ideal kiloya ulaşmak isteyenlerin kesinlikle bir beslenme ve diyet uzmanı rehberliğinde planlı bir şekilde ilerlemeleri gerektiğini vurgulamaktadır.

SAĞLIKLI KİLO VERMEK İÇİN İPUCULARI

Diyet Uzmanı Dyt. Veysel Ciğerli, midenin her ne yenilirse yenilsin yaklaşık 4 saat içerisinde boşaldığını belirterek, “Bir sonraki öğünde aşırı yeme eğilimini önlemek için 2-2,5 saatte bir beslenmek önemlidir. Kan şekerini dengelemek için 3 ana, 3 ara öğün şeklinde beslenmeye özen gösterilmelidir” şeklinde açıklamada bulundu.

KAHVALTI HİÇ ATLATILMAMALI

Kahvaltının sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Dyt. Ciğerli, “Metabolizma uyanır uyanmaz yapılan kahvaltı metabolizmayı hızlandırır. Eğer kahvaltı atlanırsa sonraki öğünde daha fazla yeme eğilimi oluşur. Erken saatlerde dengeli bir kahvaltı yapmak kilo verme sürecini kolaylaştırır” dedi.

EKMEK SAĞLIKLI BESLENME İÇİN ÖNEMLİ

Zayıflamak isteyenlerin tabak ve kase boyutlarını küçültmeleri gerektiğini belirten Dyt. Ciğerli, “Tam tahıllı ekmek, lif içeriği sayesinde tok kalmanıza yardımcı olur. Ekmeksiz diyetler sağlıksızdır çünkü ekmek B grubu vitaminlerinin ana kaynağıdır” şeklinde konuştu.

LİFLİ BESİNLER SİZİ TOK TUTAR

Lifli gıdaların tok kalmanıza yardımcı olacağını söyleyen Dyt. Ciğerli, şu besinleri önerdi: “Buğday kepeği, arpa unu, yulaf, kuru erik, armut, elma, muz, fasulye, nohut, mercimek, brokoli, karnabahar, havuç, soğan, domates, salatalık, biber.”

HAZIR GIDALARDAN UZAK DURUN

Paketli ve katkı maddeleri içeren hazır gıdalardan kaçınılması gerektiğini belirten Dyt. Ciğerli, “Salça, turşu, tarhana gibi besinleri evde hazırlamak, katkı maddelerinden kaçınmanız açısından önem taşır” ifadelerini kullandı.

SU TÜKETİMİNE ÖZEN GÖSTERİN

Tatlı krizleriniz için kuru meyve tüketimi öneren Dyt. Ciğerli, “Günde en az 2-2,5 litre su içmek önemlidir. Su, metabolizmayı hızlandırır ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur” şeklinde bilgi verdi.

HAREKET VE UYKU HAYATINIZDA ÖNEMLİ

Dyt. Ciğerli, günlük fiziksel aktivitenin kilo kaybına olumlu katkı sağladığını, düzenli uyku alışkanlığının ise zihinsel gelişim ve metabolizma hızı üzerinde olumlu etkileri olduğunu vurguladı.

Related Posts

Genç yaşta ‘hipertansiyon’ tanısı alanlar dikkat

İleri yaş hastalığı olarak bilinen yüksek tansiyon diğer adıyla hipertansiyon, genç yaşlarda da görülebiliyor. Uzmanlar, erken yaşlarda görülen tansiyon vakaları için önemli uyarılarda bulundu.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”