Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Sovyet Uydusu Kosmos-482, Dünya’ya Düşecek

Bilim insanları, 1972’den beri Dünya yörüngesinde sıkışmış olan Venüs iniş aracı Kosmos-482’nin 8-13 Mayıs tarihlerinde kontrolsüz bir şekilde yeniden giriş yapacağını öngörüyordu.

Ancak Avrupa Uzay Ajansı’nın yaptığı son tahmine göre, Pazar günü İngiltere saatiyle 08:12’de yeniden giriş yapacak. Kesin iniş noktası belirsiz olsa da, potansiyel çarpma alanı 52° kuzey ve 52° güney enlemleri arasında yer alacak ve İngiltere’nin güneyinden Galler’in bir kısmına kadar uzanan geniş bir bölgeyi etkileyecek.

OKYANUSA DÜŞECEK

Sonda, Venüs’ün yoğun atmosferine dayanacak sağlam bir yapıya sahiptir, bu da bazı parçaların, özellikle de titanyum iniş kapsülünün yüzeye sağlam bir şekilde ulaşabileceği anlamına gelmektedir.

Uzay ajansları inişi izlerken, tahminlere göre büyük ihtimalle okyanusa düşecek.

ESA’dan yapılan açıklamaya göre:

“53 yıl önce fırlatılan Sovyet Venera iniş kapsülü Kosmos-482, kontrolsüz bir şekilde yeniden giriş yapacak. İniş yerinin ekvatorun 52 derece kuzeyi ile güneyi arasında bir yer olması bekleniyor. Yeniden giriş yaklaştıkça, tahminler daha kesin hale gelecektir”

HİÇ BOZULMAYABİLİR

Kosmos-482 İniş Aracı, Venüs’e tekrar giriş için tasarlanmış titanyum bir kabuğa sahiptir, aşırı ivmeler, sıcaklık ve basınca dayanabilir.

500 kilogram ağırlığında ve 1 metre çapında olan araç, neredeyse hiç hasar almadan yere ulaşabilir.

YERLEŞİM ALANLARINA DÜŞEN ÖRNEKLER DE VAR

Dünya yörüngesinde dolaşan uzay çöplerinin insan yerleşimlerine düşmesi nadir olmasına rağmen, son zamanlarda bu tür olaylara birkaç örnek mevcut. Geçen yıl Kenya’da bir köye roket parçaları düşmüş ancak kayda değer bir hasar olmamıştı. Ayrıca Polonya’da SpaceX’e ait bir roketin parçaları farklı bölgelere düşmüştü. Benzer şekilde, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan fırlatılan bir parça Florida’da bir evin çatısına düşmüştü.

Related Posts

Sorunlu kablosuz kulaklığı çöpe atmayın: İşte çözüm önerileri

Müzik dinlerken, dizi izlerken ya da toplantıdayken bir anda kesilen sesler, kopan bağlantılar ya da sadece bir kulaklıktan gelen cılız bir tını… Tüm bu sorunlar, kablosuz kulaklık konforunun görünmeyen yüzünü oluşturuyor.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Sadece 1 litreyle 700 kat güç: Yeni motor teknolojisi elektrikli araçlara rakip oluyor!

İngiltere’den gelen sıvı nitrojenle çalışan motor teknolojisi, otomotiv endüstrisinde dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

Milli para atlet Muhammet Atıcı’dan altın madalya

Milli atlet Muhammet Atıcı, Tunus’ta düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix’inde gülle atma branşında altın madalya kazandı.

Pebble ruhu geri geliyor: Eski modellere model dokunuşlar

Core Devices’in kurucusu Eric Migicovsky, geliştirdiği yeni mobil uygulamanın sadece Core 2 Duo için değil, eski Pebble saatler için de çalışacağını açıkladı. Bu gelişme, yıllar önce piyasadan çekilen Pebble Time ve Pebble 2 modellerini yeniden …