Elektronik harpte oyun değiştirecek yerli sistem: EDPOD gerçek radarları yendi

F-16’nın Yerli Radar Sinyal Algılayıcı Podu Gerçek Radarları Yendi!

Demirören Haber Ajansı (DHA)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülkenin milli teknoloji hamlesi doğrultusunda, TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen F-16 EDPOD’un başarılı test sürecini tamamladığını duyurdu. Bakan Kacır, yerli üretim olan bu radar sinyal algılayıcının, gerçek radar sistemlerine karşı üstün performans sergilediğini belirtti. Bakan Kacır, “Tam bağımsız büyük Türkiye hedefiyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Çevresel Tehditleri Tespit Ediyor

F-16 EDPOD, düşman radarları, füze güdüm radarları ve hedef aydınlatma radarlarına ait sinyalleri algılayabilme özelliğine sahip bir radar sinyal algılayıcıdır. Bu tehditleri tespit ederek kayıt altına alan ve yüksek kapasiteli veri kaydı yapabilen EDPOD, aynı zamanda hassas konum belirleme özelliği sunuyor. Tespit edilen veriler, diğer silahlı kuvvet unsurlarıyla paylaşılabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Milli Teknolojilerin Kritik Rolü

F-16 EDPOD, kritik bileşenlerinin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş olmasıyla dikkat çekiyor. TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü (İLTAREN) tarafından geliştirilen bu sistem, Türkiye’nin elektronik harp alanında dışa bağımlılığını azaltarak kritik bir yetkinlik kazanmasını sağlıyor.

Related Posts

Dünya şampiyonu özel sporcu Tuğba Tekin hayatını kaybetti

Alp disiplini kayakta 2013 ve 2017 yıllarında dünya şampiyonluğu bulunan özel sporcu Tuğba Tekin, 34 yaşında hayatını kaybetti.

Xbox Store’daki oyunlarda indirim var! Hangi oyunlar indirime girdi?

Bütün platformlarda indirim sezonu başladı. Xbox Store’da ise yüzlerce oyunda yüzde 95’e kadar çıkan indirimler söz konusu.

iPad’inizi daha faydalı kullanırsınız?

Apple, iPad’leri başlangıçta daha çok içerik tüketimine yönelik cihazlar olarak konumlandırsa da, zamanla bu cihazları kişisel, iş ve eğitim kullanımına uygun, çeşitli görevleri yerine getirebilen birer bilgisayara dönüştürdü. Dahili Notlar, Takvim …

Sorunlu kablosuz kulaklığı çöpe atmayın: İşte çözüm önerileri

Müzik dinlerken, dizi izlerken ya da toplantıdayken bir anda kesilen sesler, kopan bağlantılar ya da sadece bir kulaklıktan gelen cılız bir tını… Tüm bu sorunlar, kablosuz kulaklık konforunun görünmeyen yüzünü oluşturuyor.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.