Mehmet Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması

Mehmet Şimşek: Küresel Ekonomi ve Türkiye’nin Görünümü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dördüncü Antalya Diplomasi Forumu’nda “Küresel Sınamalar ve Türkiye’nin Görünümü” panelinde küresel ekonomi, Türkiye’nin mevcut durumu ve gelecekteki ekonomik politikalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, küresel ekonomik politika belirsizliklerinin tarihi rekor seviyelerde olduğunu vurgulayarak, ticarette artan korumacılığın bu belirsizliğe en çok katkı sağlayan faktörlerden biri olduğunu belirtti. 2009’dan bu yana korumacı tedbirlerin 11 kat arttığını söyleyen Şimşek, Türkiye’nin görece güçlü bir konumda bulunduğunu dile getirdi.

“Türkiye Yatırımla Büyüyen Bir Ekonomi”

Şimşek, Türkiye’nin ekonomik büyümesinin çoğunlukla yatırımlar ve nihai tüketim harcamalarıyla desteklendiğini belirterek, diğer ülkelere göre daha düşük ihracata bağımlılığının Türkiye’yi küresel ticaret savaşları karşısında avantajlı bir konuma getirdiğini söyledi.

Orta Koridor’un ve yeni Kalkınma Yolu’nun bir parçası olan Türkiye’nin bölgedeki barış, güvenlik ve refahı artırmak için bağlantılılık yatırımlarına önem verdiğini vurgulayan Şimşek, yapısal dönüşümlerin kararlılıkla hayata geçirileceğini belirtti.

Enflasyonla mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Şimşek, enflasyonun düşüşe geçtiğini ve bu sürecin devam edeceğini belirtti. Geniş kapsamlı bir politika setine sahip olduklarını ve enflasyonu düşürmek için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti.

“Ticaret Savaşının Kazananı Olmaz”

Panel sonrasında katılımcıların sorularını yanıtlayan Şimşek, ticarette korumacılığın Türkiye’yi ve ekonomi politikalarını nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Bizim görmek istediğimiz aslında yine kural temelli, açık, çok taraflı ticaret çerçevelerine geri dönülmesidir” diyen Şimşek, serbest ticarete inandıklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Related Posts

Çelik binalar depreme dayanıklılığı ve hızlı inşa edilebilmesiyle öne çıkıyor

İstanbul’da meydana gelen son depremlerin ardından sürdürülebilir ve düşük maliyetli olması ve daha hızlı inşa edilmesi sebebiyle çelik yapılar tekrar gündeme geldi.

TÜİK açıkladı: Genç işsizliği yükseliyor!

TÜİK, 2025 yılı Mart ayına ait işgücü verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre işsizlik oranı yüzde 7,9 seviyesinde gerçekleşirken istihdam oranı sınırlı bir artış gösterdi. İşgücü piyasasında kadınlar ve gençler için zorlu bir dönem devam ediyor. İstihdam artışları sınırlı kalırken işsizlik oranları hala yüksek seviyelerde seyrediyor. Bu durum işgücü piyasasında iyileşme sağlanması gerektiğini ortaya koyuyor.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir